Voor het eerst zwemmen

Vrijwel alles is voor Vano de eerste keer, zo ook met zwemmen. Donderdagmiddag heeft Vano voor het eerst gezwommen en hij vond het heerlijk! Natuurlijk moet je wel wat spullen meenemen voordat je gaat zwemmen met je baby. Naast zijn gebruikelijke spullen zoals; extra kleding, voeding en luiers nam ik het volgende mee.

  • Omslagdoek
  • Badjasje
  • Zwembroekje
  • Zwemluiers van Huggies te koop bij de Kruitvat of de Albert Hein

Oh vergeet vooral niet je pamperdoekjes en extra broekje…. Dit vergat ik namelijk wel en Vano had een MEGA poepluier voordat wij gingen zwemmen. Zijn broekje en romper zat helemaal onder. Het broekje heb ik weg moeten gooien die was niet meer te redden haha. Wij zijn met WC papier aan de gang geweest en ik kan je vertellen dat dat niet echt ideaal is. Vano heeft in ieder geval wel een goed gevoel voor timing want ik heb het liever VOOR het zwemmen dan tijdens. Maar goed daarvoor zijn de Huggies ook voor. 😉

Mamalou kan niet zo goed zwemmen

Eigenlijk hoort dit stukje bij mijn Wat jullie nog niet van mij weten blog, maar ik ben geen groot fan van zwemmen. Dat komt omdat ik toen ik 4 jaar was tijdens zwemles een niet zo leuke ervaring heb gehad met een zwemleraar. Even kort uitgelegd, alle kindjes moesten met hun hoofd even onder water. Ik keek iedereen aan hoe zij dat deden maar ik durfde dat nog niet, ik was er gewoon nog niet klaar voor. De zwemleraar had geen geduld en spetterde heel veel water in mijn gezicht haha aghhhh. Toen was kleine Loutje er klaar mee en vertrok met haar 4 jarige leeftijd uit het zwembadje! Ik weigerde nog maar iets te doen of iets te willen van zwemmen. Toen ik wat ouder was had ik nog steeds geen zwemdiploma en ik heb heel lang met bandjes om moeten zwemmen. Ik ben ook bijna een keer verdronken dus trauma voor het leven.

Het is enigszins goed gekomen hoor, ik heb gewoon een Zwemdiploma en heb geen bandjes meer nodig haha. Ik vind zwembaden heel leuk, de zee wat minder ik kom tot aan mijn knieën en verder niet! Door dit trauma’tje van vroeger wil ik natuurlijk niet mijn ”angst” over brengen aan Vano. Dat is gelukkig ook niet gebeurd, kijk maar naar de foto’s. Als een echte baas zit hij in zijn zwembandje, hij mist nog zijn melkfles in zijn hand. 😉

Vano’s zwemavontuur

Geef een reactie