Recept Kip Siam

Eten, ik ben gek op eten! Koken vind ik ook niet vervelend, helemaal niet als ik daarna ervan kan genieten. Waar ik alleen wel achter ben gekomen is dat ik minder uitgebreid kook sinds ik Vano heb. Dennis is door de weeks nooit thuis met eten en vaak in het weekend heb ik geen zin om te koken. Ik ben nu op zoek naar heerlijke, makkelijke maar gezonde recepten. Voor diegene die ook niet lang achter het fornuis wilt staan maar toch gezond wilt eten deel ik het eerste recept met jullie: Kip Siam met pandanrijst. Selemat makan!

Kip Siam

Benodigdheden:

 • 300 gr Pandanrijst
 • 150 gr ongezouten cashewnoten
 • 2 el olie
 • 1 teen knoflook (fijngesneden)
 • 1 rode peper (zaadlijst verwijderen, peper fijn snijden)
 • 1 ui (fijngesneden)
 • 500 gr kipfilet
 • 2 paprika’s
 • 4 lente-uitjes
 • 3 el sojasaus
 • 1 el vissaus

 1. Kook de Pandanrijst volgens de verpakking
 2. Rooster de cashewnoten 3 min in een droge koekenpan en laat het afkoelen op een bord.
 3. Verhit de olie in de wok en fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de rode peper toe en fruit deze 2 min. Voeg de kip toe en roerbak de kip op hoog vuur tot deze goudbruin is. Voeg de paprika en de lente-ui erbij met de sojasaus en de vissaus. Roerbak dit alles nog zo 2 min. Tot slot, schep de cashewnoten erdoor.
 4. Kook de rijst droog 3min. Dat doe ik door de rijst in een vergiet te gieten, klein laagje water in de pan waar de rijst in zat. Giet met de rijst er boven op en zet het terug op het vuur. Zo stoom je de rijst droog. 😉
 5. Tip: Pak een klein schaaltje doe daar de rijst in, druk de rijst wat aan en zet het schaaltje op z’n kop op je bord. Zo heb je een ”bolletje” rijst op je bord. Strooi er wat koriander overheen voor decoratie en voeg de Kip Siam er aan toe.

Bevat p.p: 710 kcal, 46 gr eiwit, 27 gr vet, 70 gr koolhydraten

Geef een reactie