Romantic trip to Sevilla Part 1

Na een hele zware stressvolle periode besloten wij om met z’n tween heerlijk een weekendje weg te gaan naar Sevilla in Zuid-Spanje. Vano bleef lekker een weekendje bij opa en oma en wat vonden zij dat toch mooi! Ik kan het iedere (kersverse) ouders aanraden om samen met je geliefde een weekendje weg te gaan. Je hebt echt even alleen oog voor elkaar en je kunt je zelf even weer opladen. 😉 Voordeel dat Vano nog zo jong is is dat hij nog niet keidhard begint te huilen wanneer je weg gaat. Het was trouwens ook veel te heet voor hem geweest want het was daar namelijk 42 graden!

De vlucht naar Sevilla ging vlot en we kwamen vroeg aan. Wij hadden een 4-sterrenhotel net buiten het centrum van Sevilla. Hotel congressos, met een heerlijk zwembad. Erg fijn met 42 graden! 😉 De hotelkamer was ruim, koel en erg schoon. Voor het hotel vertrok een bus richting het centrum van Sevilla. Bij aankomst hebben wij eerst heerlijk liggen zonnen en gezwommen in het zwembad, we konden pas 14:00 uur inchecken. Na het inchecken hebben we ons even opgefrist en zijn we Sevilla gaan verkennen. Het moment dat we uit het hotel de hitte in liepen was het wel even zwaar LOL. Het voelde alsof je in de keuken stond en je je oven had gebruikt. De hete lucht werd zo in ons gezicht geblazen. Dennis en ik keken elkaar aan en we begonnen keihard te lachen, maar eenmaal gewend was het nog best te doen.

Santa Cruz

De leukste wijk van Sevilla is Santa Cruz. Smalle steegjes en straatjes, gekleurde huisjes met schattige pleintjes. Sowieso is heel de stad net een sprookje, we voelde ons Alice in Wonderland. Om elke hoek van de straat stond er wel weer een mooi gebouw of een fonteintje. In de wijk ligt ook een mooi park. Sevilla heeft aantal mooie parken waaronder de Maria Luisa park waar ik in mijn volgende blog meer over vertel. Het park in de wijk Santa Cruz had prachtige grote mooie oude bomen.

Met de hitte is het belangrijk dat je het rustig aan doet, goed eet en drinkt. Wij hebben ook in de meest schattige straatjes Sangria gedronken en tapas gegeten. Menukaart was in het Spaans dus het was wel even uitzoeken wat je precies nou aan het bestellen was. De Spanjaarden daar spraken ook bijna geen engels, dus ik kon mijn Spaans weer oefenen LOL.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie