Vano’s first bday preparation

Ik kan het nog steeds niet geloven dat Vano bijna 1 jaar wordt! Dit moet natuurlijk gevierd worden. Hoe ga ik dit aanpakken? We hebben namelijk te maken met een baby en baby’s kunnen niet teveel drukte aan. Bovendien willen baby’s een slaapje tussendoor doen. Waar, wanneer en hoe gaan wij het feestje vieren? In mijn blog vertel ik je hoe mijn voorbereidingen voor Vano’s feestje zijn en wat handige tips hoe je de eerste verjaardag van jouw kleintje tot een succes maakt!

De visite

Vano is op 9 februari jarig en dat valt op een vrijdag. Niet echt een handige dag om zijn verjaardag te vieren. Wij hebben dus daarom besloten om het zaterdag 10 februari te vieren. Oké, data, check!

De bedoeling is dat de locatie van het feestje gewoon bij ons thuis is. Wie gaan wij nu uitnodigen? Dennis en ik kennen natuurlijk heel veel mensen maar hierin moeten wij wel wat selectiever in zijn. Want voor je het weet is ons huis bomvol! Niet echt heel relaxed voor Vano. Omdat het zijn dag is en hij in het zonnetje word gezet hebben wij besloten om hem een top dag te bezorgen! Dat doen wij door middel de dag in te verdelen in shifts. Het klinkt misschien wat zakelijk, maar dit is ideaal voor jouw baby. Je baby heeft niet zoveel last van een te drukke en overvolle kamer en hij kan even tussendoor een slaapje doen!

Wat exact de tijden is zijn wij niet over uit maar hier even een voorbeeld. ⇒ Plan het feestje na zijn eerste slaapje, bijvoorbeeld Shift 1: 12:30 uur – 15:00 uur. Slaapje om 15:15-16:15 uur. Shift 2: 16:30 – 19:00 uur.

Dit komt natuurlijk op de uitnodiging te staan. 🙂

Uitnodiging

Bij een eerste verjaardag hoort natuurlijk ook een officiële uitnodiging! Ik wil graag een cake-smash shoot gaan reserveren zodat wij een mooie foto op de uitnodiging kunnen versturen. Na de feestdagen ga ik meteen aan de slag om een plekje te reserveren voor de shoot. Dit moet minimaal 1 maand voor de verjaardag geschoten worden, dus mocht je dit ook willen, wees op tijd!

Naast de leuke foto vermeld ik natuurlijk welke shift diegene is uitgenodigd. Mocht diegene niet kunnen vermeld erbij dat ze jou hierover kunnen bellen. 😉

Versiering

Net als een babyshower is het leuk om je kamer te versieren. Ik dacht zelf aan een thema. Woezel en Pip, Bumba, Nijntje, Disney en ga zo maar door. Ballonnen, slingers, bekers, bordjes alles in dezelfde thema. Dan mag natuurlijk de taart en/of cupcakes ook niet ontbreken! Inspiratie nodig? Hieronder wat handige links! Your’e welcome! 😉

https://babyenkinderfeestjes.nl/eerste-verjaardag-jongen?page=1  

https://www.partydeco.nl/verjaardag-versiering/1-jaar/?gclid=EAIaIQobChMInJaV06zA2AIVURbTCh2odwn-EAAYASAAEgLrpPD_BwE 

https://www.hieppp.nl/ 

 

Cadeautips

Om te voorkomen dat je dalijk 10 dezelfde cadeau’s hebt kun je aan verschillende mensen verschillende cadeau’s vragen. Maar wat moet je nou in godsnaam vragen? Denk aan:

 • Kleding of kledingbonnen (altijd goed, je kleine spruit groeit namelijk veel te hard!)
 • Duplo
 • Klei (creativiteit kun je nog niet vroeg genoeg mee beginnen)
 • Speelgoed auto (klein of groot)

Birthday outfit

Net als dat jij er leuk uit wilt zien op je verjaardag is het ook leuk om je kind leuk aan te kleden! Ik denk dat ik Vano zijn nette pak aan laat doen die ik gekocht heb voor kerst. Natuurlijk is het erg handig om een back up outfit ook klaar te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje. 😉 Denk aan; het doorlekken van een luier, spuug, etensresten of misschien wel taart!

To do list:

Noem mij maar een controle freak maar dit is ook mijn werk, dit doe ik dagelijks als directiesecretaresse. Een To Do list. Super handig als je iets goed wilt voorbereiden.

 • Bericht uitgestuurd met de datum van het feestje zodat de genodigden deze kunnen blokken in hun agenda. Met de vraag of zij hun adres willen sturen voor de uitnodiging
 • Alle adressen verzameld
 • Cake- smash shoot reserveren
 • Cake- smash shoot uitvoeren
 • Invites maken
 • De juiste bakker voor taart/cupcakes zoeken
 • Thema kiezen voor decoratie en taart
 • Decoratie thema en taart/cupcakes bestellen
 • Drankjes/ hapjes halen visite
 • Huisje schoon en opgeruimd
 • GENIETEN♥

Wat voor thema en versieringen ik van plan bent om te gaan halen voor Vano vertel ik jullie nog niet. Daar schrijf ik later nog een blog over. 🙂

 

Geef een reactie