Babyproof Huis

Van kruipen naar zich zelf optrekken. Hij doet het ineens allemaal en het zal niet lang duren voordat hij echt begint met zelfstandig lopen. Het hele huis moet hierop voorbereid zijn. Wij lopen nu allemaal tegen dingen aan waarvan wij nooit gedacht hadden dat wij er iets aan moesten doen. Allemaal in het teken van veiligheid voor Vano. Zijn kamer hebben wij ook een beetje aangepast en ik heb alweer nieuwe inrichting plannetjes. Hieronder zie je de before and after foto’s. 🙂


Het bedje stond eerst aan de raamkant en wij hebben zelfs even een blauwe klamboe gehad. Het bed hebben wij nu op de plek gezet waar eerst de commode stond, naast de ingang van de deur. De plek bij het raam is nu heerlijk ruim en de bedoeling is dat wij hier een speel hoekje van gaan maken voor Vano.

De commode staat nu aan de linkerkant tegen de muur, naast de verwarming. De 2 plakjes aan beide muren laten wij hangen. De spullen zijn verwisseld van de planken. Wat ik ook heel graag wil voor zijn kamer is een klein kleding rekje waar ik zijn kleertjes op kan hangen. Het is heel vreemd maar hoe het nu staat lijkt wel alsof het altijd zo heeft gestaan.

Wij hebben een speelkleed gekocht voor zijn kamer. Ik denk dat iedereen wel zo’n kleed herkent van zijn eigen jeugd. 😉 Met speelgoed en een opbergdoos zin overig speelgoed in zit maakt het zijn speel hoek helemaal af. Vano heeft nu al zoveel knuffels dat ik moest kiezen welke ik bewaar en welke ik uit de kamer haal.

Zwitsalproducten hebben ook een andere plek gekregen. Het badje staat verstopt en wat ik nog heel graag wil is een kledingrekje voor zijn kleding. Wat mij ook erg leuk lijkt is zo’n kleine schattige TIPI voor in zijn kamer. Δ

 

Before

 

Vano zijn eigen speelhoek

 

Kleine aanpassingen

Het kamertje is zo goed als af. Het matras van het bedje en de box zijn lager gezet zodat hij er niet uit kan vallen. Verder moet er nog:

 • Slot komen voor mijn schoonmaak kastje
 • Stopcontacten dicht gemaakt worden
 • Onze kast van kistjes aan de muur vast gemaakt worden (als je er aan trekt vallen ze op de grond)
 • ALLES van de salon tafel overdag

Dit zijn de dingen waar wij nu momenteel tegen aan lopen. Wellicht zullen er nog wel meer dingen zijn waar je normaal gesproken niet zo over na denkt. Super leuk dat willen staan en lopen en alles pakken, maar naast moeder/ vader zijn wij nu ook surveillant geworden. 😉

Sommige moeders waarschuwen mij dat mijn leven en vrijheid nu helemaal voorbij is. Om eerlijk te zijn ervaar ik dat nog niet zo, of dat nog komt zou misschien nog kunnen. Of ik ben er al soort van aan gewend. Ik betrap me echt dat ik het heerlijk vind om Vano te zien spelen. Ik ga dan tegen de verwarming aan zitten en ik kan serieus wel een uur lang naar hem kijken hoe hij met zijn treintje speelt. Een echt heerlijk mindfull momentje 😉

Tips

Tips zijn altijd welkom! In deze ontdekkingsfase gebeurd er veel, zo ook voor ons. Dus heb je handige tips m.b.t. aanpassingen voor het huis? Let me know! ♥

 

6 Replies to “Babyproof Huis”

 1. Weer een top onderwerp alleen 1 tip doe ik ook bij al me nichtjes en neefjes. Laat alles gewoon op de salontafel staan zo leert ie dat hij eraf moet blijven

 2. Mijn ervaring is 3 dagen politieagente over de salontafel spelen dus nee nee nee. Daarna was het bij ons gedaan. Ze is nu bijna 4 jaar en blijft overal netjes vanaf ook bij anderen thuis . Gewonnen dacht ik

 3. Kamertje is leuk geworden Loutje, met zijn eigen speelhoekje. Goed dat jullie je bewust zijn van alle gevaren en leuk dat je er in je blog aandacht aan besteedt. Xx
  Hannie

  1. Dankjewel Hannie Ja het zijn even wat veranderingen maar dat hoort erbij haha. Ik kan echt wel uren naar hem kijken wanneer hij aan het spelen is !

Geef een reactie