10 dingen die ik STOM vind

We hebben ze allemaal weleens, irritaties. Irriteer jij je veel? Of maak je juist nergens druk om? Wat doe je als je je irriteert? Zucht je hardop of zeg je er wat van? Ik heb een lijstje gemaakt met 10 dingen die ik STOM vind. Misschien herken jij jezelf in.1. Als mensen zich gaan bemoeien met mijn kind.

Goedbedoeld of niet, STOP IT! Even een voorbeeld: Vano was nog maar 7 weken oud en Dennis en ik stonden in de kassa rij bij de Action. Vano begon te huilen. De man voor ons draaide zich om en zei: Nouja, hebben jullie geen eten voor je kind bij je? Zomaar gewoon. Niemand vraag jou iets! Ik weet zeker dat heel veel moeders wel 1 voorbeeld kunnen noemen waarmee mensen zich bemoeien met hun kind.

2. Als niemand opstaat voor bejaarde mensen in de bus/tram/trein/metro.

Noem mij maar ouderwets, maar dit heb ik echt geleerd van thuis. Altijd opstaan voor oudere en zwangere vrouwen. Wij Nederlanders doen dit dus niet en ik vind het zwaar onbeschoft! Het valt mij op dat mensen in het buitenland veel meer respect hebben voor oudere mensen, zoals het hoort! Voorbeeld: Ik zat in de tram naar huis en er kwam een vlotte man van een jaar of 45 naast mij zitten. Halte later stapte een bejaarde man binnen met zijn wandelstok. Natuurlijk deed iedereen of die druk bezig is met zijn telefoon. Ik stond op en zei: ”Meneer u mag hier zitten hoor!”. De meneer antwoordde met: “Ah wat fijn! Maar eigenlijk hoort een dame niet op te staan.” en hij keek de man naast mij boos aan. Ik begon te lachen en zei: ”Dat maakt niet uit hoor ik heb jonge benen dus ik red het wel.”

Arme man komt van een hele andere tijd. Tijd waar vreemde elkaar gedag zeiden op straat. De deur open hield en de hoofddeksels af werden gedaan als je binnen kwam. Dit moet een shock voor hem zijn!

3. Als mensen die uit de trein/tram/bus/metro komen niet eerst laten uitstappen.

Nog een erger puntje van het openbaar vervoer…. Dit snap ik dus ook niet! Waar ben je bang voor mensen? Dat die trein vertrekt zonder jou? Geef mensen de tijd én RUIMTE om uit te kunnen stappen.

4. Als ik me moet haasten

Dit is echt ZO stressvol voor mij. Ik voel me opgejaagd en ik vlieg dan echt door het huis heen. Misschien nog wel irritanter is dat ik altijd iets vergeet, dan weer terug moet en nog later aankom waar ik op dat moment moet wezen.

5. Als ik ongesteld moet worden/ ben.

JAAAAA !!! Alles, maar dan ook alles eraan HAAT ik. Ik heb dan ook nog eens het geluk dat het bij mij extreem is. Mijn leven haat ik echt intens de eerste 2 dagen door die hormonen. Alles is k*t op dat moment. Ik voel me depri, vind mezelf spuuglelijk en vies. Daarbij heb ik ook nog eens een super kort lontje, of nou ja beter gezegd…. géén lontje. Lichamelijk heb ik altijd last van mijn buik, rug en koppijn die niet te doen is. Gewoon een vorm van PMS. Dit ”feestje” gebeurd ook nog eens fijn elke maand. Waarom is dit niet op oproep? Als je zwanger wilt worden dat je dan pas ongesteld wordt ofzo? Dit heeft ook altijd zo lekkere timing, ik word namelijk altijd ongesteld als ik: Net op vakantie ben, romantisch weekendje weg, etentje of verjaardag e.d.

6. Slecht winkelpersoneel

Je negeren als je binnenkomt of zuchten als je iets aan hun vraagt. Ja, het gebeurd en nog vaak ook. Ik was niet zo lang geleden bij ICI Paris en ik was op zoek naar een nieuwe geur voor mezelf. Ik vroeg aan een jonge dame of zij mij wat advies kon geven en ik vroeg duidelijk om GEEN zoete geur. Je raad het al, zij liet mij 3 ZOETE geuren ruiken. Verbaasd keek ik haar aan en vroeg of zij GEEN zoete geuren voor mij had en misschien iets anders wist. Geloof mij dit is echt gebeurd…. Ze zucht en ze kijkt om zich heen. (honderden flesjes achter haar) en zei: ”’Uhm, nee.” Ik voelde mijn wenkbrauwen tot aan mijn kruin van mijn kop komen en zei: ”Joh bedankt he!” Ik liep naar de overkant naar de Bijenkorf. Liep naar een verkoopster van de parfum afdeling en ik vroeg haar: ” Zou je even aan mijn pols willen ruiken en vertellen wat voor soort geur dit is?” Verkoopster keek eerst wat raar op en zei: ”Dit is een zoete geur mevrouw.” Ha! Bedankt! Wilde het even zeker weten. 😉

7. Dat mijn vrienden ver weg wonen

De ene nog verder weg dan de ander maar het blijft irritant als je niet even snel bij elkaar langs gaat. Helemaal wanneer diegene jou het hardst nodig heeft is dat soms lastig. 🙁 Dat krijg je eenmaal als je ouder wordt en iedereen gaat zich settelen.

8. Geforceerd aardig doen

Ik ben zo slecht hierin. Tja we zijn allemaal volwassen en je gaat natuurlijk ook niet kinderachtig lopen doen dus wat ga je doen? Geforceerd aardig doen. Ik probeer het echt maar volgens mij val ik steeds door de mand. Mijn hele lichaam verteld gewoon dat ik je niet mag. I can’t help it!

9. Mensen die lang boos blijven

Het is al verspillende en negatieve energie die verbruikt als boos bent. Gaan mensen echt nog meer energie insteken om lang boos te blijven? Wat wil je nou hiermee zeggen? Wat voor gevoel wil je nou afgeven? Op geven moment is het toch gewoon klaar? Uitgesproken? (Ik heb het dan wel over geen bizarre ruzies hé). 😉 Echt hoor, get over it zijn wel ergere dingen in het leven.

10. Mensen die altijd alles beter weten

Daar luister ik niet eens naar. (Ah kijk nou, wat een mooie vogel!)

 

Herkenbaar? Laat mij weten wat jij irritant en stom vind 🙂

 

 

 

2 Replies to “10 dingen die ik STOM vind”

Geef een reactie